Syksyllä 2021 Fimpec organisoi kaksi asiantuntijawebinaaria energia-alan ajankohtaisista aiheista. Nämä olivat jatkoa kesällä pidetylle Moderni johtajuus projekteissa -webinaarille.

Lokakuussa järjestetyn energiawebinaarin aiheena oli ”Kaukolämmön tilanne ja tulevaisuus Suomessa”. Asiantuntijoina tässä webinaarissa äänessä olivat Fimpecin energialiiketoiminnan suunnittelupäällikkö Jussi-Pekka Kuivala ja HeatConsultin hallituksen jäsen Igor Krupenski. Kuivala kertoi lämmitysmarkkinoiden murroksesta. Hän antoi webinaarissa kaukolämmön ja -jäähdytyksen markkinakatsauksen kertoen missä mennään nyt, ja miltä kaukolämmön tulevaisuus näyttää. Krupenskin osuus webinaarissa oli englanninkielinen, ja hän antoi vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka kehittää matalan lämpötilan kaukolämpöverkko käyttämällä kaskadijärjestelmää nykyisen kaukolämpöverkon kanssa?
  • Mikä on vaikutus lämpöhäviöihin, putkistojen ja tuotantolaitosten kokoon?
  • Mitkä ovat matemaattiset lähestymistavat lämpöpumppujen COP:n.

Englanninkielisessä osiossa on suomenkielinen tekstitys.

» Katso webinaarin tallenne tästä

Joulukuun webinaarin aihe oli ”Projektihankinnat haltuun – kuinka onnistua energia-alan investointiprojekteissa”. Tässä webinaarissa Fimpecin projekti-insinööri Pasi Lehtonen kävi läpi askeleita onnistuneeseen investointiprojektiin. Käytännön työstä näkökulmaa toi asiakkaamme Lahti Energia Oy:n Sandor Luukkanen, joka kertoi asiakkaan ajatuksia yhteistyöstä Fimpecin kanssa voimalaitosprojektissa. Puhujavieraamme olivat Jenni Miettinen ja Salla-Maaret Lamberg Mäkitalo Asianajotoimisto Oy:stä. He toivat mukaan erityisalojen hankintalain näkökulmaa omassa puheenvuorossaan.

» Katso webinaarin tallenne tästä

Fimpec kiittää yhdessä ja erikseen kaikkia webinaariemme puhujia sekä niihin osallistuneita kuulijoita, joita saimme linjoille kiitettävästi! Oli hienoa päästä tekemään näitä yhteistyössä kanssanne. Webinaareista saatu palaute on ollut myönteistä ja katseemme ovatkin jo suunnatut vuoteen 2022 ja muun muassa seuraavien webinaarien suunnitteluun.

Palaa uutisiin