Ensimmäisenä kohteena on P2X Solutionsin Harjavaltaan rakentuva vihreän vedyn tuotantolaitos (kuvassa), joka käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Yhtiö teki laitoksen osalta investointipäätöksen 2. helmikuuta 2022. Kyseessä on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos. Vetyä tuotetaan täysin päästöttömästi elektrolyysillä vedestä. Osa vedystä jatkojalostetaan P2X:n talteenottaman hiilidioksidin kanssa uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi. Vedyn tuotantolaitoksen kapasiteetti on 20 MW.

Harjavallan Suurteollisuuspuistoon rakentuvan vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2022 ja kestävät noin puolitoista vuotta. Fimpec on mukana projektissa jo esivalmisteluista lähtien ja vastaa muun muassa hankinnoista ja aikataulutuksesta. Valmistuttuaan Harjavallan tuotantolaitos vähentää Suomen CO2-päästöjä noin 40 tuhatta tonnia vuosittain.

”Olemme iloisia päästessämme mukaan vetytalouden edelläkävijäprojektiin, jossa voimme tuoda asiakkaallemme P2X Solutionsille parhaan hyödyn monipuolisen kokemuksemme rakennuttamisprojektien johtamisessa. Erityisen ilahduttavaa on, että pääsemme pitkäaikaisen raamisopimuksen puitteissa rakentamaan hyvää ja molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä”, Fimpecin liiketoimintajohtaja Jorma Paananen toteaa.

”Fimpec vakuutti meidät ammattimaisella otteella ja kokemuksellaan, ja on siten erittäin sopiva kumppani täydentämään meidän projektijohtotoimintaamme. Myös Fimpecin tahtotila olla mukana rakentamassa päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa oli tärkeässä roolissa konsultin valintaa tehdessä”, kommentoi yhteistyötä P2X:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Raamisopimus kattaa myös tulevia yhteisiä projekteja. Sopimus ulottuu useammalle vuodelle ja työllistää näillä näkymin arviolta 5-15 fimpecläistä yhteistyöprojektien aikana.

Lue lisää

» Yhteistyösopimus P2X Solutionsin verkkosivuilla

» Ylen uutinen projektista

Lisätietoja:

Jorma Paananen, liiketoimintajohtaja, Fimpec PMO Oy
p. 0400 347 373, s-posti: jorma.paananen@fimpec.com
fimpec.com

Herkko Plit, toimitusjohtaja, P2X Solutions Oy
p. 050 462 0788, s-posti: herkko.plit@p2x.fi
p2x.fi


Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 25,7 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 320 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

P2X Solutions on suomalaisen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä.

Palaa uutisiin