Fimpec Node on uudenlainen palvelu, joka yhdistää kansainvälisen osaamisen ja teollisuuden investoinnit. Se tarjoaa teollisiin projekteihin maa- ja kielikohtaista suunnittelu- ja projektinhallintaosaamista sekä verkostoja. Palvelulla Fimpec haluaa vahvistaa kansainvälistä läsnäoloaan ja palvella entistä paremmin kasvavaa asiakaskuntaansa teollisuudessa ja energiasektorilla myös Suomessa.

Fimpec Group on jatkuvasti mukana teollisuuden laajoissa, kansainvälisissä hankkeissa eri puolilla maailmaa. Yrityksessä on tunnistettu tarve yhdistää hankkeissa entistä tehokkaammin paikallista ja kansainvälistä osaamista.

”Fimpec Node tarjoaa ulkomailla toimiville asiakkaille maa- ja kielikohtaista suunnittelun ja projektijohtamisen osaamista. Samaan aikaan haluamme työllistää entistä tehokkaammin Suomeen ulkomailta hakeutuneita, koulutettuja, huippuosaavia henkilöitä”, kertoo Fimpecin kehitysjohtaja Frans Jokinen.

Uudenlainen työympäristö kansainvälisille osaajille

Frans Jokinen huomauttaa, että Noden taustalla on myös laajempi, työvoiman saatavuuteen liittyvä näkökulma: ”Suomessa asuu, työskentelee ja opiskelee suuri määrä muualta tulleita ihmisiä, jotka eivät pääse käyttämään tietojaan ja taitojaan täysimääräisesti muun muassa kielimuurien vuoksi. Samanaikaisesti useissa teollisuuden hankkeissa on jatkuvasti pulaa osaavista tekijöistä. Me tarjoamme huippuosaajille uusia työllistymismahdollisuuksia ja uudenlaisen tavan toimia.”

”Fimpec Node on täysin kansainvälinen työympäristö, jossa tarjoamme eri kielialueilta kotoisin oleville opiskelijoille ja jo valmistuneille ammattilaisille heidän osaamistaan vastaavaa työtä. Arvostamme kaikkea, mitä he voivat tarjota meille, kuten kielitaitoa ja kokemuksia monikulttuurisista työympäristöistä sekä heidän kykyään ottaa haltuun muuttuvia tilanteita”, sanoo Ana Reinbold, joka rakentaa Fimpecissä Node-tiimiä.

Brasiliasta kotoisin oleva Ana on opiskellut ja työskennellyt Saksassa ennen Suomeen muuttoaan vuonna 2018. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli Fimpecillä laajassa teollisuusprojektissa Saksassa.

Tietotaitoa Euroopan ja läntisten markkina-alueiden erityispiirteistä

Fimpec Node tiimeineen ja verkostoineen pystyy tarjoamaan kansainvälisesti toimiville asiakkaille asiantuntemusta ja osaamista sekä Suomessa että ulkomailla. Palvelu sopii yhtä hyvin kansainvälisille suomalaisyrityksille kuin Suomeen tuleville kansainvälisille yrityksille.

”Fimpecin strategiana on kansainvälistyä ja palvella kasvavaa asiakaskuntaa teollisuus- ja energia-toimialoilla, joten tällainen palvelu sopii luontevasti osaksi toimintaamme. Jo tällä hetkellä meillä on toimistot Chilessä, Ruotsissa, Saksassa, Uruguayssa ja Virossa. Fimpec Nodella on tärkeä rooli, kun kasvamme kansainvälisesti”, Fimpec Groupin toimitusjohtaja Jukka Nieminen sanoo.

Otaniemi veti puoleensa, koska siellä opiskelee ja työskentelee eri alojen lahjakkuuksia.

”Haluamme rakentaa kansainvälisen, monikulttuurisen työympäristön ja kehittää myös aivan uudenlaista työnteon kulttuuria”, sanoo Ana Reinbold.

”Fimpec Nodessa kielikysymys ei rajoita tekemistä, vaan jokainen pääsee hyödyntämään ammattitaitoaan. Otaniemi oli luonteva valinta toiminnan aloittamiseen, koska kyseessä on vilkas ympäristö, joka on täynnä Fimpecin tavoittelemia kunnianhimoisia kansainvälisiä opiskelijoita ja kokeneita ammattilaisia. Heidän avullaan pystymme luomaan siltoja uusiin kohdemaihin ja laajentamaan toimintaamme”, hän jatkaa.

Fimpec Node on uudenlainen, verkostoituva työympäristö kansainvälisille osaajille. Ensimmäinen Fimpec Node aloitti toimintansa Espoon Otaniemessä marraskuun alussa. Node tulee työllistämään 20–30 henkilöä.

(Kuvassa ylhäällä Frans Jokinen ja Ana Reinbold Aalto Talent Expo 2022 -tapahtumassa Otaniemessä 10.11.2022)

Lisätietoja

Frans Jokinen, p. 358 45 359 4828 tai frans.jokinen@fimpec.com
Ana Reinbold, p. +358 (0) 44 780 5733 tai ana.reinbold@fimpec.com

» Fimpec Node -sivulle


Fimpec on projektijohtamiseen ja suunnitteluun erikoistunut huippuosaaja. Toimimme projektikonsulttina niin teollisuuden ja energia-alan suurissa investointihankkeissa kuin erityisasiantuntijana kiinteistö- ja infrasektoreilla. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 30,3 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 350 huippuasiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla.

 

Palaa uutisiin