Kosti Koski on nimitetty Fimpecin energialiiketoiminnan johtajaksi elokuusta 2021 alkaen. Tehtävässään Koski vastaa Fimpecin energialiiketoiminnan kasvattamisesta ja kehittämisestä sekä energiasektorin kansainvälistymisestä. Kosken toimenkuvaan kuuluu keskeisesti kotimaan, Baltian sekä Ruotsin energialiiketoiminnan ja energiasektorin projektiviennin volyymin moninkertaistaminen yhteistyössä muun liiketoimintajohdon kanssa.

Kosken osaamisen keihäänkärki on strategisessa johtamisessa ja myyntiosaamisessa. Hän kertoo, että strateginen johtaminen kattaa paljon muutakin kuin liiketoimintastrategian suunnittelun. Esimerkiksi liiketoiminnan johtamisjärjestelmän kehittäminen ja asiakasnäkökulman vieminen koko organisaatioon ovat sellaisia missioita, jotka ovat lähellä hänen sydäntään.

Strateginen johtaminen ja myyntiosaaminen valttikortteina

Kosti Koski on koulutukseltaan energiatekniikan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, jolla on monipuolisen koulutustaustan lisäksi monipuolinen työhistoria. Hän on toiminut viimeksi monialaisen suunnittelutoimiston myyntijohtajan. Aikaisemmin Koski on muun muassa vetänyt Helenin jäähdytysliiketoimintaa voimakkaassa kasvu- ja investointivaiheessa.

Fimpec ei ollut Koskelle entuudestaan tuttu, mutta yhtiön kasvutavoitteet ja energia-alan vahva osaaminen tekivät häneen vaikutuksen.

”Fimpecissä minua houkutteli erityisesti kunnianhimoinen kasvutavoite. Täällä ei pyöritellä peukaloita ja odotella, että työt tupsahtavat tyhjästä. Konsulttitoiminnan menestyksen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että on asiakastyöhön orientoitunut porukka, joka kuuntelee asiakkaita ja tarjoaa aidosti palveluita asiakkaiden tarpeisiin. Fimpecillä on jo nyt merkittävä määrä energia-alan osaamista ja kilpailijoista erottautuva lähestymismalli. Kasvun perusta on siis erinomainen”, Koski summaa.

Fimpec Groupin toimitusjohtaja Antti Lukan mukaan Koski tuo vahvistusta erityisesti Fimpecin asiakaskeskeiseen kehitykseen ja asiakkuuksien strategiseen johtamiseen.

”Olemme asettaneet energialiiketoiminnallemme kovat kasvutavoitteet seuraaville vuosille ja niiden mahdollistamiseksi Koski oli luonteva valinta energialiiketoimintamme johtajaksi. Fimpec on tunnettu erityisesti teollisuuden laajamittaisista toimeksiannoista, mutta energiasektorin kestävän kehityksen luomaa kasvupotentiaalia ei tähän mennessä ole vielä maksimaalisesti hyödynnetty. Kosken osaaminen asiakkuuksien johtamisessa ja liiketoiminnan kehityksessä tukee osaltaan energiasektorin kasvutavoitteiden saavuttamista”, Lukka kertoo.

Palaa uutisiin