Kuvassa Luis Rudolphy ja Panu Rahikka

Fimpec vieraili Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa 10.1.–12.1. 2024 osana Milttonin yritysdelegaatiota. Vierailun tarkoituksena oli tutkia suomalaisten yritysten mahdollisuuksia toimia Ukrainassa liiketoiminnan kumppaneina ja pyrkiä löytämään yhteistyömalleja, joilla yritykset voivat ottaa aktiivisesti osaa maan jälleenrakentamiseen liiketoiminnallista kasvua edistävällä tavalla.

Kolme päivää kestäneen vierailun aikana Fimpec Consulting Oy:n toimitusjohtaja Panu Rahikka ja Fimpec Groupin myyntijohtaja Luis Rudolphy tapasivat Ukrainan ministeriöiden ja parlamentin sekä Kiovan alueen hallinnon edustajia, ja kävivät keskusteluja paikallisten johtavien asiantuntijoiden ja yritysten edustajien kanssa. Ukrainan jälleenrakennuksen tarpeet kohdistuvat energia-, teollisuus- ja infrasektoreille, joissa Fimpecin erikoisosaaminen ja kokemus erityisesti puhtaan energian siirtymästä herättivät kiinnostusta.

”Sodasta huolimatta Kiovan kaupunki oli erittäin eläväinen ja katse suuntasi vahvasti tulevaisuuteen. Ukraina tavoittelee merkittävää sodanjälkeistä taloudellista kasvua ja Suomesta meiltä löytyy vahvaa osaamista ja asiantuntijuutta tätä vauhdittamaan. Investointeja kaivataan Ukrainassa kipeästi ja haluamme osaltamme olla mukana mahdollistamassa niitä ”, Panu Rahikka toteaa.

”Meillä oli kunnia tavata monia ukrainalaisia paikallisia toimijoita ja solmia heidän kanssaan uusia yhteyksiä. Tämä on meille hieno tilaisuus syventää maiden välistä yhteistyötä ja luoda edellytyksiä uudelle kasvulle”, lisää Luis Rudolphy.

Vierailun aikana Fimpec allekirjoitti aiesopimuksen ukrainalaisen TPS Engineering -yhtiön kanssa energia- ja infrastruktuurihankkeiden yhteisestä kehittämisestä ja toteuttamisesta Ukrainassa. TPS Engineering on insinööri- ja suunnittelupalveluita tarjoava yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Harkovassa.

Seuraavina askelina Fimpec jatkaa aktiivista yhteistyötä ja dialogia Ukrainan edustajien ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa tulevista mahdollisista hankkeista ja investoinneista.

Lisätietoja:
Panu Rahikka,
toimitusjohtaja, Fimpec Consulting Oy
+358 44 090 4266
panu.rahikka@fimpec.com

Luis Rudolphy
myyntijohtaja, Fimpec Group
+358 40 197 2323
luis.rudolphy@fimpec.com

Palaa uutisiin