Kuvat: Enerhack

Enerhack-leiri on poikkeuksellinen hanke, jonka tavoitteena on tukea nuorten mielikuvituksen kehitystä ja herättää kiinnostusta kestävän energian sektorille. Leiri on suunniteltu lumoamaan noin 600 iältään 7–16-vuotiasta lasta arvostetussa Tallinnan teknillisessä yliopistossa Virossa.

Lapsille ja nuorille maksuton Enerhack tarjoaa syventävän ja vuorovaikutteisen kokemuksen, joka inspiroi seuraavaa sukupolvea tiedolla ja taidolla kunnioittaen ympäristöä. Leiri pyrkii kannustamaan lapsia ympäristötietoiseen ajatteluun ja rohkaisemaan heitä osallistumaan paremman tulevaisuuden rakentamiseen keskittyen uusiutuvaan energiaan, lämpöenergiaan, sähköenergiaan ja liikenteeseen.

Fimpec osallistuu yhdessä HeatConsultin kanssa Enerhack-leirin tukemiseen ja toteutukseen vuonna 2023. Haluamme omalta osaltamme kannustaa lapsia ja nuoria insinöörien tärkeisiin työtehtäviin kestävän kehityksen edistäjinä. Tavoitteenamme on herättää kiinnostus kestäviin ratkaisuihin sekä sytyttää elinikäinen intohimo insinöörialaa ja innovaatioita kohtaan jo varhaisessa iässä.


HeatConsult OÜ:n toimitusjohtaja Igor Krupenski Enerhack-leirillä.

Enerhackiin osallistumsen takana on HeatConsultin toimitusjohtaja ja Viron insinööriyhdistyksen puheenjohtaja Igor Krupenski. HeatConsult on ollut Enerhackin tukija jo kolmen vuoden ajan ja nyt Fimpec on liittynyt tukemaan leiriä vahvistaen entisestään kestävän koulutuksen edistämistä ja seuraavan sukupolven tietouden kasvattamista toimialalla.

”On erittäin tärkeää omalta osaltamme edistää insinöörialan houkuttelevuutta, jotta saamme tulevaisuuden huippuammattilaisia rakentamaan yhteiskuntaamme kestävämpiä ratkaisuja”.

”Tämä on jo järjestyksessään kolmas leiri. Aiemmissa tapahtumissa on vieraillut lähes 2 000 osallistujaa, mikä kertoo sen suosiosta. Tallinnan teknillisen yliopiston tutkijoiden lisäksi leirille tulee yli 30 vierailijaluennoitsijaa, esimerkiksi Viron presidenttinä vuosina 2016–2021 toiminut Kersti Kaljulaidin, opetus- ja tiedeministeri Kristiina Kallas sekä Elinkeino- ja viestintäministeriön energiayksikön varapääsihteeri Timo Tatar”, Krupenski kertoo.

Enerhack-leiri tarjoaa lapsille ja nuorille ainutlaatuisen ympäristön osallistua käytännön toimintoihin, työpajoihin ja kokeisiin, joissa heille tarjotaan syvällisiä kokemuksia energia-alan jännittävistä mahdollisuuksista. Jakamalla tietoa ja herättämällä uteliaisuutta, tavoitteena on tukea uutta sukupolvea, joka innovoi, luo kestäviä ratkaisuja ja muovaa vihreämpää tulevaisuutta meille kaikille.

Lisätietoja

Igor Krupenski, toimitusjohtaja, Heatconsult OÜ
puh. +372 5800 3989, igor@heatconsult.ee

Palaa uutisiin