Työpaikkana monikulttuurinen Fimpec Node

”Fimpec Nodessa työskentelee 16 henkilöä, jotka ovat 14 eri maasta ja puhuvat natiivisti 11 eri kieltä. Olemme kaikki kansainvälisten projektien kokeneita asiantuntijoita. Siten olemme tottuneet ottamaan haltuun projekteja eri maissa. Selvitämme tehokkaasti aivan uusienkin kohdemaiden säädöksiä ja tapoja, koskevatpa ne sitten projektien lupa-asioita tai henkilöstön työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä”, Ana Reinbold kuvailee.

Fimpec Node on teknisten suunnittelu- ja projektinjohtotehtävien rinnalla erikoistunut kehittämään kansainvälisten tiimien työskentelyä Suomessa ja ulkomailla. Ana kertoo tiiminsä työskentelevän tällä hetkellä sekä Euroopassa että Etelä-Amerikassa.

”Fimpec Nodeen on alusta alkaen kehitetty modernia työympäristöä, jossa osaaminen ja monikulttuurinen yhteisö sekä kokemus ovat näkyvissä. Tavoitteemme on, että monessa maanosassa ja eri aikavyöhykkeillä toimivat asiakkaat ja osaajat voivat toimia sujuvasti yhdessä”, Ana kertoo.

Työssä toteutuu henkilökohtaisesti merkityksellisiä asioita

Fimpec Nodessa halutaan helpottaa vastavalmistuvien tai jo kokeneiden asiantuntijoiden integroitumista uuteen ympäristöön sekä Suomessa että ulkomailla sijaitsevissa projekteissa.

Ana onkin erittäin sitoutunut kansainvälisten osaajien työmahdollisuuksien tukemiseen, mikä on tärkeä osa hänen työnkuvaansa. Hänen tiimissään työskentelee neljä asiantuntijaa, jotka puhuvat natiivisti eri kieltä. Englanti ja espanja ovat eniten kuullut kielet yhteisinä toimistopäivinä.

”Kun ihminen kokee sekä muuton uuteen kotimaahan että uuden työn tai opiskelun aloittamisen samanaikaisesti, muutoksia on kymmeniä ellei satoja. Tämä aihe koskettaa minua ammatillisesti ja henkilökohtaisesti. Olenhan kokenut tämän itse muutettuani ensin Brasiliasta Saksaan ja sittemmin Suomeen. Tiedän myös, mistä ja millaista tukea on saatavilla”, Ana sanoo.

Ana Reinboldilla on laaja yliopistotausta synnyinmaansa Brasilian lisäksi Saksasta ja Suomesta. Hän on tehnyt työtä neljässä maassa erilaisissa projektitiimeissä. Tällä hetkellä Ana valmistelee myös  tohtorinväitöskirjansa Aalto-yliopistossa.

Vahvuutta ja rentoutta jokaiseen päivään

Ana kertoo olevansa aamuihminen, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että kansainväliset hankkeet venyttävät toisinaan päiviä kohti iltaa: kun meillä Suomessa kello on neljä iltapäivällä, Chilessä on aamu ja kello on 9.

”Hybridityö sopii hyvin eri aikavyöhykkeillä työskentelyyn, sillä voin kätevästi jakaa työpäiväni osiin: aamupäivällä teen töitä toimistolla ja iltapäivällä siirryn kotiin jatkamaan töitä esimerkiksi Chilen hankkeessa.”

Vapaa-aikanaan Ana on aktiivinen uimari. Altaalla Ana pyrkii omistamaan treenin kokonaan itselleen: ”Uidessa keskityn vain uintiin ja tekniseen suoritukseen, jota oikealla tavalla rytmitetty hengittäminen tukee. Nautin kun koko keho on liikkeessä ja korvissani kuuluvat vain veden äänet.”

Ajankäytöstä keskustelu siirtyy joogaan, joka on Analle yhtä luontaista kuin hengittäminen. Tai oikeastaan, joogassa hän on oppinut hengittämään – ja vahvistanut myös keskittymiskykyään.

”Olen joogannut säännöllisesti noin kymmenen vuoden ajan. Jooga on harjaannuttanut kykyäni keskittyä olennaisten asioiden havainnointiin, olipa kyse omasta tai toisten ihmisten hyvinvoinnista tai työstäni. Joogassa voin oikealla hengitystekniikalla helpottaa sekä fyysistä että mentaalista suoritustani. Tämä tyynnyttää mieltä, auttaa kehoa rentoutumaan ja palautumaan, myös harjoitusten välisinä päivinä.”

”Merkityksellinen työ, jooga, uiminen, kävely – minun päivässäni on aina jotain omaa”, Ana lainaa lopuksi Fimpecille jo tuttua sanontaa.

» Lue lisää uratarinoita ja katso avoimet tehtävät Ura Fimpecillä -sivulta.

Palaa uutisiin