CTS Engtec Oy ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sopivat perjantaina 21.2.2020 aivan uudenlaisesta yhteistyöstä. Olemme ensimmäinen yritys, jolla on jatkossa oma nimikkoluokka Xamkissa. Yhtiömme nimetty luokkatila löytyy Kotkan kampukselta. Tavoitteenamme on uuden yhteistyön avulla vahvistaa näkyvyyttä oman alamme korkeakoulussa ja kasvattaa tietoutta Etelä-Kymenlaaksossa yhtiömme toiminnasta.

– Meille on vuosien mittaan työllistynyt Xamkista valmistuneita huippuosaajia moninaisiin teknisiin suunnittelutehtäviin ja näemme korkeakouluyhteistyön meille hyvin hedelmällisenä. Avasimme helmikuussa 2020 uuden toimipisteen Kotkan Karhulaan ja oppilaitosyhteistyön tiivistäminen on totta kai meille luontainen jatkumo tukea myös tulevaisuuden rekrytointeja Etelä-Kymenlaakson alueella, CTS Engtecin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maiju Hirvikallio kertoo.

Xamk käynnisti nimikkoluokkatoiminnan yhteistyökumppanien ja opiskelijoiden toiveesta.

– Yritysyhteistyö on Xamkille erityisen tärkeää. Haluamme antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden tehdä opiskelujen yhteydessä aitoja yrityslähtöisiä projekteja ja samalla auttaa alueemme yrityksiä kehittymään. Vuonna 2019 toteutimme 286 yritysyhteistyöprojektia eri yritysten ja opiskelijaryhmien kanssa. Nimikkoluokkien avulla tuomme yrityksiä näkyväksi opiskelijoillemme kampuksilla, koulutusjohtaja Seija Aalto Xamkista summaa.

Palaa uutisiin