Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamkin energiatekniikan opiskelijaryhmän uusi kotiluokka Kotkan kampuksella on ainutlaatuinen. Luokkatilan poikkeava värimaailma sekä pieni oleskeluryhmä säkkituoleineen tekevät luokasta ainutlaatuisen oppimisympäristön. Esillä on näkyvästi CTS Engtec, jonka nimikkoluokasta on kyse. Seinällä on muun muassa yrityksen logo ja siitä kertovia seinätauluja.

Taustalla on Xamkissa opiskelijoiden ja yhteistyökumppaneiden palautteen pohjalta syntynyt uusi yhteistyömalli, jossa luokkatiloja nimetään yrityksille. Tällä nimikkoluokkatoiminnalla pyritään vahvistamaan paikallisten yritysten näkyvyyttä Xamkin opiskelijoille, henkilökunnalle ja sidosryhmille.

CTS Engtecin vastavalmistunut nimikkoluokka toimii yhteistyömallissa päänavaajana, sillä se on ensimmäinen laatuaan Xamkissa. Luokan sisutuksen toteutuksessa tehtiin käytännön yhteistyötä oppilaitoksen ja opiskelijoiden kanssa, ja sen suunnittelutyöstä vastasi Xamkin Kouvolan kampuksella muotoilua opiskeleva Sami Pylkkänen.

– Tehtävänäni oli suunnitella toteutettavissa olevia muutoksia Kotkan kampuksen luokkahuoneeseen. Suunnittelin luokkaan uuden värimaailman, seinälle valaistun CTS Engtecin logon ja pienen oleskelualueen. Luokkahuoneen tuli vastata CTS Engtecin yritysilmettä ja logon tai sloganin voimin viestiä suoraan, mistä yrityksestä on kyse. Yrityksen puolelta oltiin hyvin avoimia ehdotuksille ja toiveet olivat lähinnä värimaailmaa koskevia, hän kommentoi projektia.

CTS Engtecin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maiju Hirvikallion mukaan kummiluokkatoiminta on luonteva jatkumo viime vuosien aikana tiivistyneelle korkeakouluyhteistyölle.

– Meille tämä on yksi tapa tiivistää korkeakouluyhteistyötä, jota pyrimme lisäämään. Tarkoituksena on kasvattaa organisaation tunnettuutta tulevien osaajien keskuudessa ja tukea tulevaisuuden rekrytointeja Etelä-Kymenlaakson alueella. Nimikkoluokkakonsepti tukee tätä tavoitetta erinomaisesti ja tarjoaa matalan kynnyksen kontaktin opiskelijoihin sekä tekee nimeämme ja ilmettämme tutuksi heille. Lopputulokseen olemme todella tyytyväisiä, Hirvikallio kertoo.

Kuvassa vasemmalta oikealle yhteisten opintojen koulutusjohtaja Seija Aalto, Xamk, yritysyhteistyökoordinaattori Heta Vilén, Xamk, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maiju Hirvikallio, CTS Engtec ja rakennus- ja energiatekniikan koulutusjohtaja Arja Sinkko, Xamk.

Palaa uutisiin