Vuosi on tulossa päätökseensä ja on aika hiljalleen rauhoittua joulun viettoon. Vuosi on ollut varmasti jokaiselle poikkeuksellinen. Koronapandemian aiheuttamat haasteet ovat näkyneet laajasti kotimaan ja kansainvälisten yhtiöiden liiketaloudessa ja haasteet pakottivat meidätkin etsimään nopealla aikataululla uudenlaisia tapoja tehdä suunnittelutyötä, jotta jokaisen turvallisuus pystyttiin takaamaan.

Yhtiömme siirtyi maaliskuussa 2020 etätöihin koronapandemian leviämisen hidastamiseksi. Onnistuimme luomaan tehokkaasti uudet toimintatavat työllemme, joilla mahdollistimme asiakkaidemme hankkeiden onnistuneen läpiviennin. Yhteisvoimin saimme käännettyä haasteet voimavaroiksemme. Henkilöstömme periksiantamattoman sitkeyden ja joustavuuden ansiosta yhtiömme pystyi vallitsevasta tilanteesta huolimatta jatkamaan kasvua ja kehittämään liiketoimintaa.

Asiakassuhteemme ovat vahvistuneet entisestään kuluvan vuoden aikana. Asiakkaidemme jatkuva kehitystyö myös poikkeuksellisen vuoden aikana on taannut työkuormitustilanteemme pysymisen kohtuullisena. Kiitos asiakkaidemme luottamuksen yhtiötämme sekä asiantuntijoitamme kohtaan, pystyimme saattamaan vuoden 2020 päätökseen kasvun polulla parantaen liiketulosta edellisvuodesta.

Yhtiömme on osa Smaragdus-konsernia, joka laajensi liiketoimintaansa sekä kotimaassa että kansainvälisestikin kuluvan vuoden aikana. Kesäkuussa Smaragdus-konserni laajensi toimintaansa Ruotsiin Fundacon AB:n yrityskaupan myötä, hankki energiasektorin erityisasiantuntemusta Fundacon Oy:n yrityskaupassa sekä loppusyksystä jalansija Baltian alueen hankkeissa vahvistui konsernin ostettua osan virolaisesta Heatconsult OÜ:sta. Laajentuminen on mahdollistanut koko konsernin liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen. Olemme voittaneet yhdessä tarjouskilpailuja, joihin ennen emme olisi pystyneet vastaamaan.

Vuonna 2021 jatkamme asiakaskeskeistä työtämme uusien projektien parissa. Jatkamme palveluidemme kehitystä, jotta voimme tuoda entistä innovatiivisempia ja kestävimpiä ratkaisuja asiakkaillemme myös tulevaisuudessa.

Antti Lukka

Palaa uutisiin